ARTIKLAR

MEDMÄNSKLIGHET BEHÖVER LEVAS I PRAKTIKEN av Louise Bergman
Göteborgs-Posten
17 december 2022


I ett alltmer segregerat Sverige domineras debatten av åtgärder inom polis, skola och socialtjänst, men frågan är vilket ansvar civilsamhället har för att skapa ett mer inkluderande samhälle. Vad är vi beredda att offra av vår tid och bekvämlighet för att förbättra integrationen?

Läs hela texten här:


DÄRFÖR VILL INTE PATTI SMITH KALLAS FEMINIST av Louise Bergman
Göteborgs-Posten
1 augusti 2022När Patti Smith blev hemmafru anklagades hon för att dansa efter patriarkatets pipa, trots att hennes konstnärskap blomstrade som sällan förr. Louise Bergman skriver om den turnéaktuella världsartistens ovilja att tillhöra en enda rörelse.

Läs hela texten här:

KAN MOBILFÖRBUDET GÖRA VÅRA BARN LYCKLIGARE av Louise Bergman
Göteborgs-Posten
23 September 2022


Teknikens möjligheter att kontrollera och optimera våra liv är oändliga, men riskerar i slutändan göra oss olyckliga.

Läs hela texten här:

I FREDENS TECKEN av Louise Bergman
Göteborgs-Posten Två Dagar
2 April 2022


”Kriget har kommit till Europa och med det kampen mellan olika symboler. I Ukraina står propagandastriden mellan de ryska truppernas ”Z” och det invaderade landets solrosor. De gula blommorna har på kort tid spridit sig över världen som en ny – och kanske behövlig – symbol för fred.”

Läs hela texten här:

BÖCKER

“Lyckas med projekt – i arbete med människor och samhälle” av Louise Bergman.

Utgiven på Komlitt förlag 2018.

Louise Bergman sammanfattar sina erfarenheter av projektledning. Här finns också intervjuer med forskare, andra projektledare, chefer och politiker. Boken blev vald till årets projektledarbok 2019 av Svenskt projektforum.

Läs mer om boken här:

Patti Smith – om kreativitet och skapande


I den här boken vill Louise Bergman berätta om Patti Smiths livsfilosofi utifrån Smiths egna ord i böcker, musik och intervjuer. Förhoppning är att hennes ord och gärning ska inspirera, ge styrka och tröst till människor som vill utveckla sin kreativa förmåga.

Läs mer om det pågående skrivprojektet om Patti Smith här:

BLOGG

Därför är Lina Makbouls nya bok ”Revolutionens första offer” en livsviktig bok

Catia Hultquist anser i en krönika i DN att motivet att skriva boken ”Revolutionens första offer” är obegripligt och att ”…just som vi höll på att glömma dumheterna dras de fram i ljuset igen. Och visar sig vara värre än vi mindes dem.”

Jag förstår om journalister vill glömma den här perioden, men för alla som är intresserade av de förödande resultat som masspsykologiska fenomen kan ge upphov till, är detta hyperaktuell läsning. 

Läs texten här: