Vi producerar podcasts!

Välkommen att höra av dig till oss om du behöver hjälp att producera en podcast.

Vi kan hjälpa till med alla delar i podcast-processen. Allt från idéstadiet till inspelning, tekniskt stöd, redigering, programledarstöd, publicering och marknadsföring på sociala medier.

Med hjälp av en podcast når du direkt till din målgrupp, du styr innehållet själv och vad du vill berätta. Ett poddavsnitt kan leva kvar länge och formatet tillåter att ett samtal får ta tid. Det gör podden till ett fantastiskt kommunikationsmedel.

Poddstudio

Vi har tillgång till poddstudio vid Järntorget i Göteborg.

Här är exempel på poddar vi producerar i dagsläget: 

Scenografiska köket

Podcast
Scenografiska köket

Podcast – Göteborgs Bästa

Om samhällsfrågor, Podcast
Podcast – Göteborgs Bästa

Podcast – Arche

Om samhällsfrågor, Podcast
Podcast – Arche

Podcast – Narkopodden

Podcast
Podcast – Narkopodden

Friskvårdspodden

Podcast
Friskvårdspodden

Janne Larsson – om prostitutionsfrågan, socialtjänsten och konsten

Janne Larsson är född 1942, är socionom och har arbetat inom Göteborgs Stad i hela sitt yrkesliv. Här berättar han om sina erfarenheter och då särskilt av den så kallade prostitutionsgruppen. Han har alltid använt sig av konsten för att bearbeta livets svårigheter: han gör filmer med sitt gäng i filmfabriken, skriver böcker och dikter och spelar med sitt band Siv Scencitiv.  Han skriver och sjunger om alla tragiska människoöden han har mött i sitt arbete och på det viset håller han deras minnen vid liv.

Jens Thoms Ivarsson – ”Göteborg ska bli världens bästa stad när det regnar”

I Göteborg regnar det i genomsnitt var tredje dag. Därför vill Rain Gothenburg göra Göteborg till världens bästa stad när det regnar. Möt Jens Thoms Ivarsson som är konstnärlig ledare för Rain Gothenburg som drivs av Göteborgs stad  och lyssna på vad som görs i stan och hur det kan bli lite roligare med regn. Göteborg satsar också på att bli en internationell förebild för hantering av skyfall- och dagvatten.

Birgitta Göransson, psykolog och fd kriminalvårdsdirektör – Hur utforma behandling för personer i kriminalitet och missbruk?

Hur står det till med den svenska narkotikapolitiken? Hur bör behandlingsverksamheter vara utformade för personer med missbruk? Lyssna på Birgitta Göransson, psykolog, tidigare kriminalvårdsdirektör och nu samordnare för Skyddsvärnets Krismottagning. Hon blev nyligen utsedd till hedersdoktor i socialt arbete vid samhällsvetenskapliga fakulteten i Göteborg.

Segenstedt, Espiga och Delang: “Det går inte att leda utan smärta”

Bengt Delang, Thomas Segenstedt och Dario Espiga har en lång och gedigen erfarenhet från topp-positioner inom Göteborgs Stad. Vad kan vi lära oss av dem för att skapa en bättre framtid för Göteborg? I det här avsnittet talar vi om konsten att rätt person hamnar på rätt plats – alltså att rekrytera. Vi pratar också om ledarskapets smärta och varför den är oundviklig. Bengt Delang har varit direktör för fler förvaltningar och blev slutligen stadsdirektör fram till pension 2014. Dario Espiga är socialdemokrat och har bland annat varit kommunalråd för sociala frågor. Just nu är han ledamot i grundskolenämnden. Thomas Segenstedt har varit stadsdelsdirektör i Centrum, i Angered och i Majorna-Linné tills han gick i pension 2018.

Emma Kolback, kock och krögare – Om restauranglivet i Göteborg

Hur står det till med Göteborgs restaurangliv? Och hur har det förändrats de senaste åren? Emma Kolback, kock och delägare i Dubbel Dubbel, Folk och Sing Sing, delar med sig av sina erfarenheter och vad hon önskar för Göteborgs framtida krogliv.

Tobias Carlson, akututvecklingschef Sahlgrenska Universitetssjukhuset – Om kortare väntetider och bättre vård

Hur fungerar akutsjukvården i Göteborg och hur går det till när man kommer dit? Och hur arbetar akutmottagningarna för att prioritera och bedöma risker för att skapa en så bra akutsjukvård som möjligt och korta väntetiderna? I det här avsnittet möter vi Tobias Carlson som är läkare och akututvecklingschef på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Vi talar också om utmaningarna att arbeta i en ängslig och föränderlig värld.

Per Magnus Johansson, psykolog, psykoanalytiker och författare – Om tvångssyndrom om OCD

”Vi människor har behov av tröst och att försöka påverka verkligheten – i synnerhet när vi inte kan påverka den.” Så inleder Per Magnus Johansson detta avsnitt som handlar om tvångshandlingar och tvångstankar: OCD (Obsessive Compulsive Disorder). Han reflekterar över när det drabbar unga människor och vilken hjälp som finns att få.

 Ulf Merlander, närpolischef Nordöstra Göteborg – Att skapa trygghet i utsatta områden

Ulf Merlander är närpolisområdeschef i Nordöstra Göteborg. Efter 25 år som polis tycker han fortfarande att han har världens roligaste jobb. I det här avsnittet reflekterar han över sitt ledarskap och vad som krävs för att göra ett gott arbete i särskilt utsatta områden. Vilka metoder fungerar för att människor ska få det tryggare och bättre?

Caisa Stina Forssberg, skådespelerska och konstnär – Hur rolig får man vara på sociala medier?

Hur rolig får man vara på sociala medier? Cajsa Stina Forsberg är skådespelerska och konstnär. Hon återanvänder andras bilder och skriver text till som hon publicerar på Facebook och på Instagram under namnet bleknos. Om hon är olydig en gång till på Facebook får hon inte vara med på fem månader. Vi pratar om humor, om livet och spekulerar kring varför vi lägger ut det vi gör på sociala medier.

Caisa Stinas Göteborgstips:
Promenad: Västa Kyrkogården, Judiska kyrkogården,
Besök: Spättans Antikvariat, Konstmuséet, Konstepidemin
Ät och drick: Tai Shanghai i Haga (billigt och tyst)
Häng runt: Mariaplan, Stenpiren (sol längre och båtar)

Hans Bjur & Gunilla Linde Bjur, arkitekter – Göteborgs stadsbyggnad

I det här avsnittet talar vi om hur Göteborgs stadsbyggnad kan bli ännu bättre – om att bygga för trygghet, västlänken, favoritfasader och vad det finns att lära av historien. Jag kom i kontakt med Hans Bjur när han vann priset för årets Göteborgsbok 2018 och träffar honom och hans fru Gunilla Linde Bjur. De är båda arkitekter och har varit professorer på Chalmers, Hans i stadsbyggnad och Gunilla i arkitekturens kultur och kommunikation.  Vilka råd vill de ge till beslutsfattare?

TEDxGöteborg – där idéer möts

Emilia Sandberg och Malin Drake är två av de 30 personer som arbetar ideellt för TEDxGöteborg. Här berättar de om TEDxGöteborgs målsättning att etablera en unik mötesplats för hela stadens invånare i syfte att utbyta värdefulla idéer. Vi får också höra om den speciella TED-talk-retoriken hur man bygger upp ett tal för att fånga en publik.

Länkar till TEDx-talks som hörs i avsnittet:
Printing life av Erik Gatenholm: https://youtu.be/TN-Y3QnaOkY  The art of focus av Christina Bengtsson: https://youtu.be/xF80HzqvAoA