Vi hjälper dig att berätta med film

Vi gör dokumentärer, informationsfilm, musikvideos, utbildningsfilm, animation och video för sociala medier. Vi filmar och livestreamar events.

Vår drivkraft är att hitta det rätta sättet att forma en idé till en färdig film. Vi hjälper dig genom hela processen och anpassar produktionen utefter din budget. Utöver film, kan vi också erbjuda andra sätt att kommunicera, t.ex. foto, webb, print, animation och poddradio. 

Vårt kontor är baserat i Göteborg, men vi tar gärna uppdrag i andra delar av landet och världen. 

Vår specialitet

Vi gör gärna film inom alla branscher, men har en särskild kunskap och erfarenhet av att arbeta inom organisationer som vänder sig till människor, så som skola, socialtjänst, sjukvård och ideella organisationer. Vi vet vilka speciella krav och regler som gäller, t.ex. kring etik, samtycke och sekretess.

Filmprocessens fyra steg

När vi planerar en filmproduktion tittar vi på hur mycket tid, utrustning och kompetens som behövs i en produktions olika steg.

Ibland är det tillräckligt att en enda filmarbetare gör alla delar och arbetet kan ske på någon dag. Andra produktioner kräver lång planering och bearbetning av inspelat material. Att till exempel filma en föreläsning kräver inte så mycket planering och efterproduktion, men det kan behövas flera filmfotografer just vid inspelningstillfället.

Så här ser stegen ut i en filmprocess:

Steg 1 Planering

Vi börjar med att tillsammans arbeta om din idé till ett manus. Vi kommer överens om vad vi ska berätta och till vem. Ska vi berätta dokumentärt, i en studio eller kanske med hjälp av animation? Utifrån din budget anpassar vi produktionen. Vi bestämmer inspelningsplats och vilka personer som ska vara med i filmen. Vi bestämmer hur många kameror vi ska använda, vilken ljudutrustning och hur många filmarbetare som ska delta i filminspelningen.

Steg 2 Filminspelning

Nu genomför vi själva inspelningen i samarbete med dig.

Steg 3 Klippning

Efter filmningen skapas själva filmen. Vi arbetar vid datorn där vi klipper, färgkorrigerar och ljudmixar. Vi skickar filmen fram och tillbaka till dig och ser till att du blir nöjd.

Steg 4 Lansering

Nu kan du lansera och publicera din film.

Kontakta oss så berättar vi mer!

Vad kostar film? 

Genom att du beskriver din idé, kan vi ge ett kostnadsförslag. Här är några frågor till hjälp: 

  • Vill du ha hjälp med manus eller vet du precis vad du vill berätta?
  • I vilka kanaler vill du att filmen visas i (t.ex. Youtube, Facebook, Intranät)?
  • Hur lång vill du att filmen ska bli?
  • Har du särskilda önskemål kring teknik och grafik (t.ex. antal kameror, ljudutrustning, animationer)?

Våra uppdragsgivare

Vi har gjort film för bland annat Göteborgs stad, Microsoft, Allmänna Arvsfonden, Göteborgs Stadsteater, Do Right, Kunskapsmedia, Västra Götalandsregionen och Sahlgrenska Universitetssjukhuset.